05/'24

GrowPilot zorgde voor naadloze intrede van CloudCom-medewerker in aandeelhouderschap

“Elke vraag krijgt een duidelijk en vlot te begrijpen antwoord”


De groei van je bedrijf versterken door eigen mensen kansen te geven om een leidinggevende functie op te nemen, is een erg krachtig signaal. Vanuit die optiek vroegen Jeroen De Block en Christophe Duchaine van CloudCom aan Mick Dumarey om tot het aandeelhouderschap toe te treden. Nadat Mick de vraag met een volmondige ‘ja’ beantwoordde, leidde GrowPilot deze strategische stap op een heel transparante manier in goede banen.

Jeroen De Block en Christophe Duchaine startten in 2006 CloudCom op. “We ondersteunen zakelijke klanten door hoogwaardige en veilige cloudoplossingen te leveren. Daarbij staan we in voor volledige operationele ontzorging”, verduidelijkt Jeroen. “We hechten bijvoorbeeld erg veel belang aan een telefonische servicedesk, die een cruciale tool voor die professionele ontzorging blijft. Dat vullen we aan met maatgerichte consultancy, onder meer op vlak van (cyber)security, bij de verhuis van een onderneming, bij integratie van nieuwe machines, enzovoort. Door alles inzake IT en IT-regelgeving te behartigen, kunnen onze klanten zich volledig op hun kernactiviteiten concentreren.”


CloudCom groeide de voorbije jaren tot een team van 22 medewerkers. Hoe belangrijk is het versterken van het aandeelhouderschap in die optiek?

Jeroen: “Als oprichters zitten Christophe en ikzelf grotendeels op dezelfde lijn, maar het kan nooit kwaad om de visie van iemand die het bedrijf ook goed kent, mee te nemen bij bepaalde beslissingen. Sinds Mick vier jaar geleden bij ons kwam werken, was er meteen een goede klik en werd hij gaandeweg steeds meer bij het management betrokken. In die zin leek het ons een goed idee om zijn participatie in het aandeelhouderschap te verankeren.”

Waarom lieten jullie zich bij deze strategische stap door GrowPilot begeleiden?

Jeroen: “We kenden Marijke al omdat ze deel uitmaakt van het door onszelf opgestarte Bizqit-netwerk (‘business quality IT’). Dit is een partnership van een aantal bedrijven uit de wijde regio die goed vertrouwd zijn met IT en alle randfactoren die ermee te maken hebben. Voor dit proces wilden we ons laten begeleiden door een onafhankelijke partner waarin we veel vertrouwen koesteren en die synoniem staat voor een discrete aanpak. Dat is essentieel, vermits je bij dergelijke trajecten toch al je cijfers blootgeeft.”

Hoe is het traject verlopen?

Jeroen: “Na het intakegesprek zijn we met steun van de kmo-portefeuille een traject gestart waarbij GrowPilot in eerste instantie een grondige analyse uitvoerde, om tot een correcte waardebepaling te kunnen komen. Marijke legde ons haarfijn uit wat er allemaal moest gebeuren en welke stappen we daarbij dienden te zetten. Zo is het aantal aandelen bijvoorbeeld van 100 naar 120 uitgebreid, in functie van een eenvoudigere verdeling. Van het bezoek aan de notaris hebben we gebruik gemaakt om onze statuten aan te passen en de omvorming van een BVBA naar een BV te officialiseren.”

Wat hebben jullie als de grootste toegevoegde waarde van GrowPilot ervaren?

Jeroen: “Het was de eerste keer dat wij met een dergelijke transactie te maken hadden. Marijke heeft op een heel begrijpbare manier uitgelegd hoe dit in elkaar zat. Bij alle gesprekken waren de drie partijen betrokken, wat de transparantie en de duidelijkheid aanzienlijk heeft bevorderd. Die aanpak zorgt er ook voor dat je mogelijke wrijvingen en frustraties, die de relaties tussen mensen zouden kunnen hypothekeren, vermijdt.”

Mick: “Iedereen kon op elk moment input geven. Uiteraard zit je tijdens zo’n proces met heel veel vragen. Marijke was altijd beschikbaar om die snel, bevattelijk en correct te beantwoorden. Het was uiteraard een voordeel dat Christophe, Jeroen en ikzelf elkaar de voorbije vier jaar goed hebben leren kennen, waardoor er sowieso veel onderling vertrouwen was. Die positieve dynamiek is dankzij de erg professionele coördinatie en communicatie van Marijke, op geen enkel moment onder druk komen te staan, integendeel. Op minder dan drie maanden tijd is alles beklonken, waardoor we ons met een nieuwe rolverdeling nu volledig kunnen richten op de verdere uitbouw van het bedrijf.”Jeroen - Christophe - Mick

Cloudcom
Growpilot, M&A voor Kmo’s

Uw copiloot voor een groeiende business

+32 (0) 492 97 60 75

marijke@growpilot.be

in

©2023 GrowPilot BV - Privacy policy - BE 0678.836.286 - Disclaimer - Cookies