06/'24

GrowPilot leidde de overname van Captain Blue door Wouter Hennion en vennoot in goede banen

“Baken van vertrouwen in omslachtig proces”


Wouter Hennion en diens vennoot delen een diepgewortelde passie voor de maritieme sector. Die gedeelde interesse leidde recent zelfs tot de overname van Captain Blue. Bij dat traject lieten ze zich begeleiden door GrowPilot. “Zonder de begeleiding van Marijke zouden we sowieso wel ergens steken hebben laten vallen.”

Captain Blue is voor talrijke ondernemingen en verenigingen een druk gesolliciteerde partner voor teambuildings, meetings of andere maritieme activiteiten. Het bedrijf organiseert vanuit Oostende en Zeebrugge (speedboat)tochten op zee, havenrondvaarten, Noordzeecruises naar windmolenparken, luxueuze zeiltochten, hengelen op zee, enzovoort. “Daarnaast vullen we voor talrijke families van pas overleden mensen hun laatste wens in door as-neerlatingen op zee te doen”, legt Wouter Hennion uit.

Hoe is dit bedrijf op jullie pad gekomen?

“Het is een familiebedrijf, waarbij de tweede generatie uiteindelijk voor een andere toekomst koos en de onderneming te koop stelde. We zagen het als een interessante opportuniteit door de gediversifieerde activiteiten en de mogelijkheden om er in de toekomst nieuwe soorten activiteiten aan te koppelen.”

Waarom kozen jullie ervoor zich te laten begeleiden door een specialist?

“Een overname is een complex proces. Mijn vennoot had uit eerdere ervaringen daarmee al wat lessen getrokken en vond het dan ook essentieel om met een uiterst geschikte partner samen te werken. Hij kende Marijke al van vroeger en was dan ook vertrouwd met haar unieke combinatie van expertise, ervaring en enthousiasme.”

Welke waren de belangrijkste uitdagingen tijdens het overnametraject?

“De financiering is geen sinecure, vermits banken niet zo happig zijn op sectoren waarbij schepen en weersafhankelijkheid een grote rol spelen. Ook de juiste taxatie is allesbehalve evident.”

Hoe heeft GrowPilot die obstakels aangepakt?

“Marijke is meteen in de cijfers gedoken, maakte aan alle partijen duidelijk welk petje ze droeg en stelde ook de juiste vragen. We hadden vanaf het eerste moment echt het gevoel dat ze onze belangen optimaal verdedigde. Op sleutelmomenten fungeerde ze ook als een onmisbaar klankbord met een heel belangrijke raadgevende rol. Eigenlijk hebben we haar advies bij zo goed als elk vraagstuk gevolgd. Dat is ook cruciaal gebleken. Dankzij haar vroegere ervaringen in een boekhoudkantoor en in de bancaire sector, weet ze bovendien perfect welke parameters voor iedere partij van doorslaggevend belang zijn. Daardoor slaagt ze er steevast in om op de juiste nagels te kloppen.”

Wat heeft u als de GrowPilots grootste meerwaarde ervaren?

“Marijke is heel sterk in een coördinerende rol. Vanuit een transparante aanpak bezorgt ze iedereen alle relevante informatie en houdt ze ook op elk moment de schwung in het proces. Een coherente opvolging zorgt ervoor dat ze voortdurend alles onder controle heeft.”
“Op 6 mei 2024 is de overname helemaal afgerond. Gezien de talrijke en tijdrovende aspecten die bij zo’n traject komen kijken, ben ik ervan overtuigd dat dit proces zonder de dienstverlening van GrowPilot aanzienlijk moeilijker zou zijn verlopen. Dankzij Marijkes ‘navigatie’ zijn alle juridische kwesties op de juiste manier ingevuld en kon iedereen zich uiteindelijk in het uitgetekende financiële plaatje vinden. GrowPilot staat synoniem voor doortastendheid, bevlogenheid en tonnen enthousiasme. Dat werkt aanstekelijk en heeft tot een prima resultaat geleid.”

www.captainblue.be
www.endlis.be 

Cloudcom
Growpilot, M&A voor Kmo’s

Uw copiloot voor een groeiende business

+32 (0) 492 97 60 75

marijke@growpilot.be

in

©2023 GrowPilot BV - Privacy policy - BE 0678.836.286 - Disclaimer - Cookies