11/'23

Expertise van GrowPilot was onontbeerlijk voor de overname van Mindlab door BloomUp

“Proactieve aanpak schept veel vertrouwen”

Een onderneming die zich aan een overname waagt, haalt daarvoor idealiter aangepaste expertise aan boord. Clovis Six, CEO van BloomUp, betrok daarom GrowPilot bij de acquisitie van Mindlab. “De super professionele aanpak van Marijke bleek vanaf de eerste seconde een meerwaarde tijdens de onderhandelingen en heeft absoluut bijgedragen tot de succesvolle afronding ervan.”

Met welke missie is BloomUp in februari 2021 op de markt gekomen?


Clovis Six: “Wij zijn een online organisatie die andere ondernemingen oplossingen voor het mentaal welzijn van hun medewerkers aanreikt. We helpen die mensen om veerkrachtiger te worden, onder meer door hen in contact te brengen met freelance therapeuten en het aanbieden van groeitrajecten.”

Hoe hebben jullie Mindlab leren kennen?
“Deze organisatie is in dezelfde periode als ons opgericht en focust zich op de ontwikkeling van leermodules voor mentale gezondheidsproblemen. We hadden in het verleden al enkele keren contact gehad, omdat we wel een synergie met BloomUp zagen. In juli 2023 zijn de gesprekken geïntensiveerd en kwam de mogelijkheid voor een overname op tafel.”

Waarom is Mindlab voor BloomUp zo interessant?
“Zij wilden graag therapie en coaching aan het aanbod toevoegen, terwijl wij vooral hun goed uitgebouwde content voor zelfhulp kunnen gebruiken. Nadat de mogelijkheid tot overname op de agenda van onze raad van bestuur was geraakt, is een race tegen de klok begonnen. Er waren namelijk nog andere partijen geïnteresseerd. Nadat beide partijen een intentieverklaring (LOI) hadden ondertekend, was BloomUp de enige overblijvende potentiële overnemer.”

Hoe is de samenwerking met GrowPilot gegroeid?
“Ik kende Marijke al langer. Ze heeft ons financieel begeleid tijdens de opstart van BloomUp én prees ons Caro Van Rompaey aan toen we op zoek waren naar een CFO. Daar waren we zo tevreden over dat we Marijke meteen contacteerden toen bleek dat ze zich nu volledig richt op de begeleiding van overnames.”

Tijdens welke fases heeft GrowPilot jullie ondersteund?
“De samenwerking is gestart na de ondertekening van de LOI. Eigenlijk was dat te laat, want de kennis van Marijke was ongetwijfeld al in een vroeger stadium een meerwaarde geweest. GrowPilot heeft ons vooral enorm geholpen tijdens de fases van due diligence en contracting.”

Welk effect had de begeleiding?
“De erg professionele aanpak van GrowPilot zorgde bij alle partijen meteen voor veel vertrouwen. De ruime expertise en ervaring van Marijke waren een heel mooie aanvulling. Bovendien wachtte Marijke niet op een vraag van ons om iets te doen, maar ging ze zelf heel proactief aan de slag. Haar aanstekelijke manier van communiceren, met de eeuwige glimlach, belette haar niet om Mindlab uit te dagen. Ze was aanwezig tijdens alle meetings, wat ook een geruststelling voor ons was. Door haar huiselijke en toegankelijke stijl, in combinatie met gezond ‘boerenverstand’, lijkt het wel alsof Marijke altijd een onderdeel van ons team is geweest.”

Tot welk resultaat heeft dit geleid?
“Tijdens de gesprekken achteraf bleek dat iedereen een voldaan en tevreden gevoel aan de overnamegesprekken en -afronding overhield. De uitstekende voorbereiding, samen met de karrenvracht aan knowhow en expertise die Marijke aan tafel brengt, maakt dat iedereen haar volledig vertrouwt. Ze heeft ook altijd onze belangen vooropgesteld. De synergie tussen de skills van CFO Caro Van Rompaey, Marijke en mezelf was onmiskenbaar. Daarom kijken we ernaar uit GrowPilot nog af en toe in te schakelen als sparringpartner tijdens brainstormsessies over onze toekomstige strategie.”


"Door haar toegankelijke stijl, lijkt het alsof Marijke altijd al tot ons team heeft behoord."


Clovis, CEO bloomup

Axaglass with GrowPilot
Growpilot, M&A voor Kmo’s

Uw copiloot voor een groeiende business

+32 (0) 492 97 60 75

marijke@growpilot.be

in

©2023 GrowPilot BV - Privacy policy - BE 0678.836.286 - Disclaimer - Cookies